Zaterdag 28 juni 2023 feest voor de leden

Wist u dat koor Landante in 2020 25 jaar bestaat?

Dankzij een geslaagde wintermarkt in Reek op 15 december 2018 hebben we een drumstel kunnen kopen.

Landante, dat in 2015 het twintigjarig bestaan vierde, is op zoek naar vers bloed. Het koor zingt een breed scala aan liedjes, popmuziek uit de jaren zestig tot nu. De aandacht ligt vooral op tijdloze klassiekers, maar ook meer moderne songs brengen zij ook ten gehore. "Plezier is bij ons heel belangrijk, maar we gaan een uitdaging zeker niet uit de weg."

Landante is in oktober 1995 opgericht nadat het jongerenkoor was opgeheven. Een paar mensen hebben toen het initiatief om in Reek een nieuw koor te starten. Inmiddels is het uitgegroeid tot een echt Landerds koor met ook nog leden buiten de gemeente. "We begonnen fris en fruitig, maar intussen zijn we allemaal samen een stukje ouder geworden", zegt Gerrie van Boxtel. "We vragen ons af of de jongeren, de veertigers, ook nog zingen. Extra leden zijn van harte welkom."


'Humor'

Het koor staat onder professionele begeleiding van dirigent Leon van Schijndel. "We leren heel veel van hem", vertelt Teeja Bogman. "De repetitie begint elke keer met stem- en ademhalingsoefeningen. Op die manier zorgt hij ervoor dat alles klinkt als één klank. Dat is soms nog een hele klus, maar gelukkig ontbreekt humor ook niet. Plezier is bij ons heel belangrijk, maar we gaan een uitdaging zeker niet uit de weg. Het moet niet te makkelijk worden.

We zijn niet zomaar een koor, we willen wel iets brengen," Het repertoire is een brede afspiegeling van de popmuziek uit de jaren zestig tot nu. "Bohemian Rhapsody van Queen, Hey Brother van Avicii, een medley van de Beach Boys, Viva La Vida van Coldplay, Hallelujah van Leonard Cohen, Stil In Mij van Van Dik Hout", somt Gerrie op. "We zouden heel graag vierstemmig zingen. Dan kunnen we nog meer liedjes oppakken, maar daarvoor hebben we extra bassen en tenoren nodig. Tegenwoordig beschikken we over een eigen combo met slaggitaar, basgitaar, drums en piano om het geheel nog wat levendiger te maken."


Ernest Beuving

Het twintigjarig bestaan is in 2015 gevierd met cabaretier Ernest Beuving. "Een paar jaar geleden waren wij te gast bij hem, nu deed hij met ons mee", blikt Teeja terug. "Dat was echt heel leuk om te doen. We dienden als zijn achtergrondkoor. Dat is veel meer °e'tjes, a'tjes en lettergrepen zingen. Even wennen, maar na afloop was iedereen reuze enthousiast.


Kom erbij

Landante streeft naar drie optredens per jaar. Het koor repeteert elke woensdagavond van 19.45 tot 20.45 uur in Het Wapen van Reek. Na afloop is er altijd om onder het genot van koffie of een borreltje gezellig met elkaar te kletsen. Meer informatie vind je op www.koorlandante.nl